O.Z.O.-Groep

Open Zelf Onderzoek

Nieuwe basis groep: Ontmasker de criticus in jezelf

Ontdekken dat de grootste vijand in jezelf zit en niet in anderen is een confronterende ervaring. Tegelijkertijd echter herstelt deze ontdekking je zelfrespect en autonomie.
Deze cursus is bedoeld voor diegenen die reeds een of meerdere lichaamsgerichte trainingen gevolgd hebben.

Vervolg-groep

Eenmaal samen met anderen deze weg ingeslagen ontstaat een behoefte naar méér. De ondersteunende en spiegelende werking van de groep maakt dat het werken aan jezelf veel aangenamer en intenser wordt.

Hart en ziel-groep

De twee reeds bestaande OZO-groepen zullen worden samengevoegd en heet voortaan: de hart en zielgroep. Enerzijds omdat dit het werk is wat we doen, anderzijds ter onderscheiding van de andere OZO-groepen.

OZO voor koppels: Liefde en waarheid in relaties

Een van onze grootste uitdaging in het leven is het aangaan en in stand houden van een liefdesrelatie. Tegelijkertijd lijkt het soms de meest moeilijke opgave die er bestaat.
Een van de voorwaarden voor het slagen van een relatie ligt in het communiceren. Als echter blijkt dat behalve de twee partners ook nog eens twee innerlijke critici meespreken blijkt de chaos die ontstaat vaak niet te overzien. Uit wanhoop gaan we elkaar beschuldigen, gaan uit elkaar,of worden verliefd op een ander waarbij de geschiedenis zich na verloop van tijd weer herhaalt.

 

In deze cursus ontdek je door eenvoudige speelse oefeningen hoe de communicatie tot nu toe tussen jullie verloopt of juist stagneert. We communiceren namelijk, vaak onbewust, via onze lichaamstaal.
Je leert ook open, eerlijk en respectvol met elkaar te communiceren, zonder elkaar aan te klagen of te verwijten. De kunst van het communiceren ligt in het delen van wat er in jou gebeurt niet door te vertellen wat je denkt dat er bij de ander gebeurt. Deze manier van communiceren maakt ruimte voor de liefde die in de ontstane verwarring in de verdrukking was gekomen.